2016. október 4., kedd

Kutya egy világ

A Wrendale Design oldalán számos humoros
és bájos képet találhatunk.
  Egy újabb világnap, ezúttal az állatoké: október 4-én tartjuk, Assisi Szent Ferenc tiszteletére, aki az állatok védőszentje. Bár a gondoskodás, figyelem az év minden napján járna nekik, azért nem árt, ha időnként reflektorfénybe kerülnek. Könyvek terén nem panaszkodhatnak, egy csokorra valót gyűjtöttem a rengetegből, ezúttal kutyákkal a főszerepben.
 

  • Ifjúsági klasszikusok
 
  Akár könyvben, akár filmen, valamilyen formában biztosan mindenki találkozott már a három, gazdit kereső kutyus történetével: Bogáncs és Lassie a könyv lapjain mindent megtesz, hogy újra  megtalálja szeretett gazdáját, míg Belle otthonra és igaz barátra lel végül.
 
 
 

  •  Szépirodalom,

 



  s mint olyan természetesen messze túlmutat választott tárgyán, azért mégiscsak ideillőnek éreztem mindkettőt.  Bulgakov kisregénye klasszikus, Paul Auster alkotása  talán szintén az lesz egyszer.
 
 
  • A kortárs
 
 
 
 alkotások között se szeri, se száma azoknak, amelyekben kutyák kerülnek középpontba. W. Bruce Cameron történetének különlegessége a reinkarnálódó kiskutya, Richard Adams regénye pedig az állatkísérletek embertelenségét tárja elénk kutyaszemszögből. Emily és Einstein  a továbblépésről, az élet újrakezdéséről szól, s ebben ki is lehetne jobb társ, mint egy hűséges eb - bár meglehet, hogy nem mindenki az, akinek látszik...

 
 


 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése